ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Szárított laskagomba
Szárított laskagomba
500 Ft

Szárított laskagomba

A gyógyító laska gomba

A tél egyik legnagyobb kihívása a napfény nélküli szürke napok túlélése.

Ilyenkor csökken a szervezet D- vitamin szintje ami befolyásolhatja a hangulatunkat. Napfény nélkül nem könnyű a D vitamint olyan természetes módon pótolni, amit a szervezet hasznosítani is tud. A  gombák, -így a laska gomba is – az egyetlen  nem állati eredetű D vitamin forrásunk  lehet. A laska gomba ezen kívül  még tartalmaz  B-, C-,  K-, vitamint, fehérjéket, krómot, rezet, vasat, jódot, nátriumot, szelént cinket, káliumot, foszfort és zsírsavakat is. Láthatjuk, hogy olyan sokféle vitamint és ásványi anyagot  tartalmaz, mint egy komplex vitamin készítmény. A gombában lévő összetevők olyan mennyiségben és arányban vannak jelen , amelyek az emberi szervezet számára könnyen és jól hasznosíthatók. Ezeken kívül magas emészthetetlen rostanyagokat tartalmaz, amely segíti az emberi  szervezet méregtelenítést, így csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Felsorolt hasznos tulajdonságai alapján beilleszthető kímélő és fogyókúrás étrendekbe , cukorbetegeknek,  köszvényben és magas vérnyomásban szenvedőknek is. A  halfogyasztás egyik alternatívája lehet, amennyiben nem kedvelik a halételeket.

Gyógyítás szempontjából ismert, hogy az első antibiotikumot, a penicilint is gombából vonták ki. A gombák nagy része különböző mértékben tartalmaz többféle baktérium és vírus ellenes anyagot. Bár nem mindig tudják, pontosan hogyan is hatnak ezek a vegyületek – manapság is sok kutatási téma foglalkozik a gombák hatóanyagaival – a hatásukat hosszú évszázadok óta ismerik és használják.  A laska gombát a gyógyászatban használták:

  • gyulladáscsökkentésre
  • vérnyomáscsökkentésre
  • szabályozza a koleszterinszintet
  • segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában
  • izületi problémákra hatásos
  • javítja az anyagcserét
  • regenerálja a sejteket, lassítja az öregedét
  • vérerek rugalmasságát fokozza

A termesztett gombák D vitamin szintje nem olyan magas, mint erdei vagy mezei társaiké, mert D vitamin UV fény hatására képződik a gombákban , ezért ha tehetjük, friss, gyűjtött gombákat keressünk, természetesen a megfelelő gombaszakértő ajánlásával.  A napon szárítás során viszont kialakul a D vitamin, amely a szárított gombákban még hosszabb ideig is tárolódik.

A laska gomba nem csak egészséges, de konyhánkban sokféleképpen, nagyon ízletesen tudjuk elkészíteni. Csak ajánlani tudom az étrendünkben a gombafogások szerepeltetését .

Egész-ségünk megköszöni, ha gondoskodunk róla.

Raktáron
500 Ft
Adatok
Cikkszám
Laskagomba-szaritott
Tömeg
50 g/db