ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Fűszerek - Turmix porok

Gombapor

 

Saját termesztésű laska gombánkat daráltuk porrá. A gomba fogyasztása minden héten fontos lenne az egészségünk szempontjából. A laska az orosz természetgyógyászat kedvelt alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikumokhoz hasonló hatása miatt. Por formájában könnyebb felhasználási lehetőségek adódnak. Használhatjuk krémlevesnek , mártásoknak, pörköltnek , tésztákhoz,  fűszerként bármibe beletehetjük. Ahol a gyerekek nem szeretik a gombát, ott is használható az életekben úgy, hogy az nem felismerhető. A gombák szerepe a világban a lebontás, az anyagok előkésztése az újra hasznostáshoz. A szervezetünkben is ugyanezt csinálják. Sok olyan anyag halmozódik fel bennünk ,amikkel a szervezetünk nem tud mit kezdeni, félreteszi őket, pl izületi gyulladások. Ezért kellene megelőzésként rendszeresen enni a gombákat. Gyógyításra is használható, emeltebb mennyiségben. 

Raktáron
600 Ft

SÁRGARÉPA POR

 

A sárgarépa egyik legismertebb zöldségünk, elképzelhetetlen nélküle egy igazi jó húsleves. Fogyasztjuk frissen, fagyasztva, porítva. Narancssárga színéből következtethetünk arra, hogy a hasnyálmirigyre, epére, lépre fog hatni leginkább.  Magas karotin tartalma van, amiből szervezetünk A vitamint állít elő. Gyökerét fogyasztjuk, ami a raktározó része a növénynek, tehát sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas rosttartalma van, ami többnyire cellulózból, kis mennyiségben keményitőből áll, a szervezet számára könnyen feldolgozható.  Emésztési problémák kezelésében, bélférgeknél, felfúvódáskor, véráramlás serkentésére és a látás javítására használhatjuk.  Mindennapi használatra javasolt gyógynövény.

A kertünkben vegyszermentesen megtermelt sárgarépát tisztitás után kíméletesen, max. 50 fokon szárítjuk, hogy megmaradjanak értékes enzimjei.  A megváltozott táplálkozási szokásokhoz igazodva készítünk belőle port. A por állag több területen is használható, ajánljuk krémlevesbe, levesek ízesítésre, mártáshoz, smoothikhoz, bébi ételekhez. Egy zacskó por kb. 1 kg sárgarépának felel meg. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.

Raktáron
600 Ft

ALMA POR

Az almát mindenki szereti, bár már kevés embert találni, aki: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja „mondás szerint valóban meg is eszi minden nap.  Azt valljuk, hogy igen is fontos lenne azalma minden nap. Az alma sok tápanyag tartalma mellett kiemelkedően fontos emésztésünk számára a pektin tartalma. A pektin egy vízben oldható rost anyag, ami mégsem képes felszívódni a bélrendszerünkben. Viszont remekül és kíméletesen tisztítja a bélrendszert, javítja a bélflórát, enyhe gyulladásgátló hatású. A pektin javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben. Javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben.

Védő hatása van a gyomor nyálkahártyára, fekélyes elváltozások esetében, optimális feltételeket biztosít a hasznos baktériumok szaporodásához.

A por állag szintén sok felhasználási formát tesz lehetővé a mindennapokban. Joghurtokban, smoothikban, müzlikben, levesekben, mártásokban könnyen bele tehetünk 1-1 kanállal. Folyadékként vagy smoothiban használva a port célszerű vízzel vagy folyadékkal  hígítani, majd állni hagyni 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.

A zacskó vagy üveg tartalmaz 1 kg alma mennyiséget.

Rendelhető
600 Ft

Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék. 

Medvehagyma: használható a fokhagyma alternatívájakent mindenben, amiben a fokhagymát használjuk.

A hagymafélék családjába tartozik, íze, illata a fokhagymáéhoz hasonló.  Felhasználása is a fokhagymáéval megegyezik, azonban a gyomrot nem terheli meg annyira. Összetétele alapján mindennapi használatra javasolt enyhe antibiotikum.  Tavasszal, korán jelennek meg zöld levelei, ezért a medvehagyma ideális a tavaszi tisztítókúrákban. Immunerősítő. Tél után a szervezet immunrendszere érzékenyebben reagál a tavasszal bekövetkező hőmérséklet ingadozásokra. A medvehagyma az immunrendszer erősítésével segít a szervezetnek megbirkózni ezekkel a változásokkal. Vérnyomáscsökkentő. A hagyományos fokhagymához hasonlóan a medvehagyma is csökkenti a vérnyomást és hozzájárul a szív- és érrendszeri-betegségek megelőzéséhez. Csökkenti a migrénrohamok és fejfájások gyakoriságát. Kedvezően hat gyomorbántalmak, székletrekedés, puffadás és ritka széklet esetén is. Féregtelenítő hatását intenzív ízének köszönheti. Felső légúti megbetegedések, például asztma vagy légcsőgyulladás esetén is alkalmazható.

Raktáron
600 Ft
Vegyszermentesen termelt cékla, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk
.A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül
megmaradtak.  Íze a friss föld illatára emlékeztet, mégis kicsit édeskés.  A céklában nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok,...
Raktáron
600 Ft

Vegyszermentesen termelt sütőtököt kíméletesen, 50 C-fok alatt szárítottuk, hogy enzimjei megmaradjanak. 

A szárított szárított sütőtököt   porítottuk. Felhasználható: smoothykhoz, levesekhez, mártásokhoz, bébiételekhez, süteményekhez, , krémlevesekhez , ételek ízesítéséhez. Amennyiben smoothyban vagy italban nyersen fogyasztjuk, akkor célszerű vízzel vagy folyadékkal felönteni, majd állni hagyni kb. 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.  Az üveg vagy zacskó kb. 1 kg friss sütőtökből készült.

Nagyjából húsz dekagramm sült vagy főtt sütőtök napi A-vitamin-szükségletünk több mint dupláját tartalmazza. Az A-vitamin nagyon fontos a látás és a szemek egészségéhez. A zöldségben bőven vannak karotinoidok is, amelyek élénk narancsszínét adják, és amelyek közül a béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át.A sütőtök magas rosttartalmának köszönhetően igen laktató étel, közben viszont csupán kevés kalóriát tartalmaz. Több kutatás is igazolja, hogy a rostban gazdag étrend segíti a fogyást, egyben az egészséges testsúly fenntartását is.Az olajos magvak nagyon gazdagok fitoszterolokban, amelyek segítenek csökkenteni a szervezetben a" rossz koleszterin szintjétA tökmagban emellett sok a triptofán nevű aminosav, amely fontos szerepet játszik a szerotonintermelésben. A szerotonin mennyiségétől nagyban függ, hogy milyen a kedvünk, így a tökmag segíthet átvészelni az őszi, téli időszakot, amikor sok emberre rátör a melankólia.  

Raktáron
600 Ft

KARALÁBÉ POR

 

A karalábé a szuperélelmiszerek közé tartozik, mégsem lett kedvelt növény.   A szuperélelmiszerek jelentősebb mennyiségben a  szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokat tartalmaz könnyen felvehető formában.  Pl:  a gumó 3x annyi c vitamint tartalmaz, mint a citrom. A fehérrépa és a vadkáposzta keverékéből alakulhatott ki.

Káliumból az ajánlott mennyiség tíz százalékát, élelmi rostokból pedig a hetedét tartalmazza, ezeken kívül megtalálható benne réz, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, vas, klorofil, jód, fehérjék, egy kevés cukor, a vitaminok közül folát (a folsav biológiailag aktív formája), B1-, B3-, B5- és B6-vitamin, valamint E-vitamin. Nagyszerű forrása az antioxidánsoknak is.Alacsony kalória tartalmú, ezért fogyókúrák hasznos alapanyaga. Egészségvédő hatásai:  csontritkulás megelőzése,méregtelenít, szabadgyökök ellen is kiváló,cukorbetegség esetén a benne található a polifenoloknak és izotiocianátoknak köszönhetően jótékonyan hat a szervezet vércukor szintjére. Javítja a látást, erősíti a szemet a B és E vitaminokkal.Magas vérnyomás ellen: a karalábéban található C-vitamin segít tisztán, plakk mentesen tartani az ereket, ahogyan a kálium és magnézium is szabályozza a vérnyomást, illetve a pulzust.  Szóval együnk karalábét , jót fog tenni nekünk. 

Por formában kb. 1 kg nyers karalábé vásárolsz meg. Ajánljuk levesekbe ízesítőnek. krémlevesnek, mártásba, turmixba ,  joghurtba keverve fogyasztani. 

Raktáron
600 Ft
Táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-,
B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző,
gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, kalciumtartalma pedig a csontjaink egészségéhez járulhat hozzá. Minden súlycsökkentő diétának
haszno...
Raktáron
600 Ft

ZELLER POR

Erőteljes ízéért vagy szeretni lehet, vagy utálni. Középút általában nincs. Aki kedveli az ízét, annak leírom hasznos tulajdonságait is: Kiváló emésztésjavító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely hosszabb távon hatással van az anyagcserére és az immunrendszer helyes működésére is. Étvágyjavító, másnaposság ellen a  gyomornak is barátja.  Erős vízhajtó, a petrezselyemmel együtt segít a vese tisztításában, a prosztata gyulladások kezelésében is. Nyáron ödémásodás esetén  is használhatjuk. A népi hiedelem a zellert afrodiziákumként tartja számon.A kínai gyógyászat fiatalítószerként használja. A zeller egyik jellemző jó tulajdonsága, hogy rendkívül fontos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, nagy értéke a sok szerves nátrium, melynek jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása, de megtalálható benne a foszfor, a vas, a kálium, a magnézium, gazdag folsavban, és C-vitamin-tartalma is magas: 100 grammjában akár 30-50 milligramm is található.

Magas az élelmi rost tartalma, ami segíti a méregtelenítés, felgyorsíthatja az emésztést..  Kalóriatartalma alacsony, fogyókúrák alapnövénye is lehet. 

Felhasználása: krémlevesek, mártások, turmixok, joghurtba keverve, leveleit teaként fogyaszthatjuk. A zacskó vagy üveges kiszerelés kb. 1 kg zellergumónak felel meg.

Raktáron
600 Ft