Vegyszermentesen termelt sárgabarack, kézzel feldolgozott. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A sárgabarack nagy mennyiségben tartalmazza a vízháztartásért, az idegi ingerületátvitelért, a szívműködésért felelős káliumot . Szárított formájában ez koncentrálódik, 100 gramm aszalt sárgabarack a szervezetünknek 1370 mg káliummal látja el. A kálium hiánya fejfájást, lassú sebgyógyulást, izomgyengeséget, és renyhe székletürítést okozhat. A sárgabarackban nemcsak sok kálium, hanem különösen sok A vitamin is található. Napi 3 szem aszalt sárgabarack fedezi egy felnőtt ember A vitamin szükségletét. Az aszalt sárgabarack elsőrangú vasforrás is. A vas életfontosságú jelentőséggel bír az oxigén szállításban, felhasználásban és raktározásban . Magas rosttartalma segíti az emésztést.