Vegyszermentesen termelt almából kézzel készült kézműves termék. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz.
Az alma lekvárt aszalt gyümölcsünkből hosszasan főzve, cukor és egyéb édesítőszerek nélkül készítjük. A gyümölcstartalom így 100 %. A kóstoláskor az alma finom ízét érezzük.
Felhasználható süteményekbe, levesekbe, joghurtba, müzlibe, kenyérre, öntetnek, vízzel higítva üdítőitalnak is.
Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja“.
C, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet . Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.