ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Citromfű tea
Citromfű tea
600 Ft

Citromfű tea

Citromfű

 

A gyógyászat történetében évszázadok óta ismert és nagyrabecsült növény. Antibakteriális, fertőtlenítő tulajdonsága miatt az ókorban csípésekre, harapásokra külsőleg alkalmazták.

Avicenna, a híres perzsa orvos Canon Medicinae (A gyógyítás művészete) című munkájában már említi a citromfüvet, mely „örömmel tölti meg a szívet”. A XVII. században depresszióra használták. Paracelsus, a híres svájci orvos azt tartotta róla, hogy meghosszabbítja életünket. Valóban, a világ legidősebb emberei közül többen fogyasztják napi rendszerességgel a citromfűvet.

Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túlműködésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.Az egyik legerősebb baktérium és vírusölő tulajdonsággal rendelkező gyógynövényünk., a herpes simplex vírussal is elbánik.  A citromfű az idegrendszeri alapon kialakuló fejfájás esetében bizonyul jó választásnak.A citromfű influenza vagy megfázás esetén tökéletesen használható izzasztásra. Ehhez azonban forrón kell elfogyasztanunk a citromfű teát. Segíti a méregtelenítést, amit vízhajtó hatásának köszönhetünk; normalizálja az inzulinszintet, így hozzájárul a diabétesz kezeléséhez; antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert.

Alvászavarok kezelésében nagyon jötékony. 

Raktáron
600 Ft
Adatok
Cikkszám
Citromfu-tea
Tömeg
20 g/db