ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Echinacea cseppek – 50ml
Echinacea cseppek – 50ml
2 000 Ft

Echinacea cseppek – 50ml

Echinacea  cseppek – ECHINACEA PURPUREA – Lángvörös kasvirág

 

Az őshazája a növénynek Amerika, ahol az őslakosoknak a legfontosabb gyógynövénye volt. Jelenleg a világon a legelfogadottabb immunserkentő gyógynövények közzé sorolják a kasvirágot.

A kasvirág már jóval az antibiotikumok megjelenése előtt ismert gyógynövénynek számított a gyógyászatban. A növény hatóanyagainak  változatossága biztosítja  a vírusellenes és immunserkentő hatást. Hatásait  a kávésav, a cikóriasav és az echinacin vegyületeknek köszönheti a növény, mivel ezek a vegyületek a test saját vírusellenes vegyületéhez hasonló antivirális (vírusellenes) tulajdonságokkal rendelkeznek. A kasvirág az immunrendszert erősíti a náthavírusok és más mikroorganizmusok ellen, mivel növeli a szervezetben a properdin nevű vegyületet, mely működésbe hozza az immunrendszer azon részét, mely a vírusok, és baktériumok elleni védekezésben vesz részt, valamint segíti a fertőzések ellen küzdő fehérvérsejteket abban, hogy eljussanak a megfelelő területekre. A kasvirág gyökérkivonata nem csak az influenza, de a herpesz, húgyúti fertőzések, a középfülgyulladás, hörghurutra vagy arcüreg-gyulladásra és az egyéb vírusok ellen is hatékony. A növény növeli a szervezet ellenálló képességét a bakteriális fertőzésekkel szemben.
Külsőleg a kasvirág alkalmazható fekélyek, és égési sérüléseknél. A kasvirág megakadályozza a megégett testrész elfertőződését a fertőtlenítő hatása miatt.  Az Echinacea csökkenti és így normalizál ja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják).

Belsőleg alkalmazva a kasvirág rövid ideig enyhe bizsergést és zsibbadást okozhat a nyelven, de ez az érzés csak átmeneti!

Az ajánlott adagoknál a kasvirágnak nincs ismert mellékhatása, még terhes vagy szoptató nőknél sem. A margaréta-félékre allergiás emberek azonban vigyázzanak: könnyen lehet, hogy ők a kasvirágra is allergiásak. Ha bőrkiütést észlel vagy légzési zavarai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát.Ha fertőzés ellen antibiotikumot vagy más gyógyszert szed, a kasvirágot csak a gyógyszeres kezelés mellett és ne helyette használja!

Rendelhető
2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Echinacea-cseppek-50ml
Tömeg
120 g/db