ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Fehér üröm cseppek – 50ml
Fehér üröm cseppek – 50ml
2 000 Ft

Fehér üröm cseppek – 50ml

Fehér üröm (Artemisia absinthium)

 

Neve is mutatja , a franciák nemzeti itala, az Absinth alapanyaga.  Magyar történelmi hagyományai is vannak:  régen minden nemesi háznak megvolt a saját ürmös bora, amit  a környékbeli gyógynövényekből, a családban előforduló jellegzetes betegségekre titkosan állítottak össze.  Étkezés előtt fogyasztották, többnyire az emésztést támogatták vele. Ma is főként emésztési problémák esetén használjuk: étvágytalanság, epekő, bél és gyomorhurut, lomha bélmozgások miatti székrekedés, puffadás. Fokozza a gyomornedvek termelődését, ezzel javítja az emésztést. Megemeli az alacsony gyomorsav szintet is. Manapság a tartós stressz legelőször a gyomorsav erejét és szintjét változtatja meg, ami miatt felszívódási zavarok keletkezhetnek. Ezen kívül görcsoldó szer, az emésztőrendszer görcseit , menstruációs görcsöket, izomgörcsöket és reumás megbetegedésekben gyors segítség lehet. 

Mérgezéseknél, akár  gomba mérgezés is, elsősegélyként  jól használható mint hánytatószer. 

Régebben rovar és molyriasztásra használták, erős illata miatt. 

Jelenleg több kutatás is foglalkozik rákos megbetegedés esetén az ürömfajták gyógyhatásával , szép eredményekkel. A keleti világban az ürmöt a malária gyógyítására is használták . 

Ellenjavallatok: 

Erős gyógynövény, nem használható várandóság alatt.

Erős szárító hatással rendelkezik, olyan állapotokban, ahol kiszáradás veszélye fennáll, ne alkalmazzuk.

Gyomor -és nyombélfekély esetén ne használjuk, csak ront a beteg állapotán.

A  tinktúra használata csak kúraszerűen , 3-4 hétig javasolt, maximum az címként feltüntetett  3*20 csepp adagban. Célszerű a kúrát  3*5 cseppel kezdeni, majd ha 3 napig nem okoz allergiás reakciót, akkor emelhetjük fokozatosan a 3*20 cseppig. 

Allergizálhat, túladagolása mérgezést is okozhat. 

Rendelhető
2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Feher-urom-cseppek-50ml
Tömeg
120 g/db