ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Gyújtoványfű cseppek – 50ml
Gyújtoványfű cseppek – 50ml
2 000 Ft

Gyújtoványfű cseppek – 50ml

GYÚJTOVÁNYFŰ  ( Linaria vulgaris)

 

Nagyon sokan ismerik ezt a kedves virágot gyermekkorukból: ez a vad tátika. Akkoriban nem is gondoltuk, milyen komoly gyógyhatással is bír ez a kis növény.

A gyújtoványfű főbb hatóanyagai a flavonoidok, auron glikozidok, nyálkaanyagok, parafin. A virágban zsíros-olaj van.

Ez a növény jó székrekedésre, epegyulladásra . Aranyérbántalmak esetén javasolt ülőfürdőt venni a főzetéből. Külsőleg pépes borogatásként jó fekélyes sebekre, furunkulusra és kenőcsként bőrbetegségekre jótékony. Továbbá szemgyulladásra borogatásként,  máj-, vese-, és lépbetegségekre, gyomorégésre, savtúltengésre, prosztata megnagyobbodásra, éjjeli ágybavizelésre, vizelettartási gondokra használják. Tisztítja az epe utakat. .Mozgató hatásánál fogva megszünteti  dugulásokat,  puffadást, hajtja a szeleket. Székletlazító, enyhe hashajtó hatású,az ürítés megindításra, valamint a székrekedési hajlam kezelésére használható. Méregteleníti a májat is, az epehajtás megindításával elősegíti a friss, jó minőségű epe termelődését. Epegyengeségben szenvedők számára serkentő szer.

A prosztata szöveteit tisztítja, az ödémához hasonló duzzanatát csökkenti, gyulladását csillapítja.

Főzetéből készült borogatása a szem árpájának, kötöszövetének, egyéb fertőzésének, és váladékozásának csillapítására használható.

Használata : csak kúraszerűen  használható, mert kiszáradást okozhat. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott!

 

Rendelhető
2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Gyujtovanyfu-cseppek-50ml
Tömeg
120 g/db