ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Cickafark cseppek – 50ml
Cickafark cseppek – 50ml
2 000 Ft

Cickafark cseppek – 50ml

CICKAFARK   közönséges ( Achillea millefolium)

 

A legenda szerint Achilles a trójai háború idején cickafarkleveles borogatással állította meg a katonák sebének vérzését (innen ered a növény latin neve is: Achillea millefolium). Ma már a tudomány is elismeri,  hogy a cickafark vérzéscsillapító hatással is bír.

A cickafark hatóanyagokban gazdag gyógynövényjelentős mennyiségben tartalmaz cseranyagokat, szalicilsavat, és flavonoidokat, emellett illóolaj tartalma is számottevő.

Kiváló gyulladáscsökkentőalhasi problémákrahüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra isajánlott. Csökkenti a görcsöket, a menstruációs vérzést, általános görcsoldóKöhögéscsillapítóelősegíti a megfelelő epe-és májműködéstszabályozza a vese működését, valamint puffadásraemésztésjavításraétvágytalanságra is alkalmazzuk bátran. Fokozza a bélbolyhok működését, és szabályos székletet biztosít. Sebösszehúzó, sebgyógyító. Erősíti a vénák falát, élénkíti a vénás keringéstA húgyúti- és a légzőszervi bajoknál nélkülözhetetlen.

Javasolt erős vérzésPMSpetefészek-gyulladás eseténváltozókori tünetek enyhítésére, belső nyugtalanság eseténszabálytalan ciklus beállítására, valamint daganatellenes hatással is rendelkezik, a népi gyógyászatban a TBC és a tüdőrák ellenszereProsztata-duzzanatnál és az asztma kezelésében is segít. Vérzéscsillapító, tüdő-, méh-, hólyag-, végbél-, és orrvérzésre ajánlott, de sebekre, fekélyekre is használható. A tág pórusú, zsíros bőrt is tisztíthatjuk vele.

Fogyaszthatjuk teaként, de készíthetünk belőle tinktúrátborogatást és ülőfürdőt is.

A hölgyek teájának is nevezik. Miért is?:

A fitoösztrogének a növényekben előforduló ösztrogénhoz hasonló anyagok, olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan, a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani. Ez azért lehetséges, mert a fitoösztrogének és az ösztrogén női nemi hormonok között szerkezeti hasonlóság van. De ebből az is következik, hogy egyetlenegy növénynek sincs ösztrogén tartalma! Ha fitoösztrogének kapcsolódnak az emberi szervezet ösztrogén receptoraihoz, akkor azok nem változtatják meg a vér ösztrogén szintjét. De ha a vérben az ösztrogén szintje alacsony, akkor ösztrogénhez hasonló hatást váltanak ki, ha viszont magas, akkor anti-ösztrogén hatás keletkezik. Tehát a fitoösztrogéneknek kiegyensúlyozó hatásuk van, és kimagasló szerepük a hormonális egyensúly visszaállításában, fenntartásában.

Változó kori panaszoknál az alábbi gyógynövényekkel készítsünk egyenlő arányú főzetet: pásztortáska, palástfű, levendula, citromfű, komló, galagonya. Lefekvés előtt fogyasszuk.Narancsbőrre: egy dl bázisolajba cseppentsünk 3 csepp cickafark-olajat.

Bár jobbára gyógynövényként ismerhetjük, levele gyorsítja a komposztálandó növények bomlásának folyamatát, így itt is jó szolgálatot tesz.

Javallat és ellenjavallat

Allergia esetén már a növény érintése is viszketést vált ki, kiütést okozhat! Az erre érzékenyek semmilyen formában ne alkalmazzák! A cickafark használható a fent leírt eseteknél és problémáknál, ám menstruáció alatt szüneteltetni kell fogyasztását. Kúraszerű használata csak szüneteket tartva ajánlott, hosszú, évekig tartó használata semmiképpen nem ajánlott!

 

Rendelhető
2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Cickafark-cseppek-50ml
Tömeg
120 g/db