ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Galaj cseppek – 50ml
Galaj cseppek – 50ml
2 000 Ft

Galaj cseppek – 50ml

Közönséges galaj (Galium mollugo)

 

A természet gondoskodik minden betegség gyógyításáról. A legtöbb gyógynövényünk  egyszerűen a gyomnövény kategóriába tartozik. Ilyen a galaj is. Úton útfélen megtalálni, mégsem tudjuk, milyen fontos hatásokkal rendelkezik egészségünk megőrzéséhez, visszaállításhoz.

A galaj  legfontosabb hatása a mirigyrendszer stimulálása, egyensúlyának megőrzése  a felborult egyensúly visszaállítása. A pajzsmirigy megbetegedések egyik kiváló ellenszere, mind a túl-, mind az alul működést kompenzálja. Ilyenkor gargalizálva, majd a teát lenyelve használjuk. A visszamaradt teafüvet a pajzsmirigyre tehetjük dunsztkötésben. Bőrön keresztül is felszívódik a hatóanyaga, és hamar eléri a mirigyrendszert.  Jó vértisztító, vesebántalmak kezelésére is használható. Tinédzserek problémás, pattanásos bőrét is kezelhetjük teájával külsőleg és belsőleg használva egyaránt. A növény nem tartalmaz hormont, csak olyan természetes vegyületeket, amelyek védik a mirigyrendszert.

A népi gyógyászatban a közönséges galajt daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is használták . A növény frissen préselt levét  naponta háromszori, étkezések előtt egy-egy kiskanállal kell fogyasztani. Ugyancsak a frissen préselt lével kezeltek epilepsziás betegeket is.

A nyirokrendszer méregtelenítésére , leterheltségének könnyítésére naponta egy csésze galajtea fogyasztása ajánlott a reggeli étkezés előtt fél órával.

A reggeli üres gyomorra történő fogyasztásnál hasznosul legjobban a növény gyógyhatása. Azonban ha ezt elfelejtettük, akkor sincs baj, nap közben is elfogyasztható a galajtea.

Álmatlanság esetén is használhatjuk: citromfűvel, mentával  keverhetjük.

Nincs ismert  mellékhatása, teája folyamatosan fogyasztható.

Rendelhető
2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Galaj-cseppek-50ml
Tömeg
120 g/db