ISTEN MEGTEREMTETTE, OKOS EMBER HASZNÁLJA...

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/620-2722

Petrezselyem
Petrezselyem
600 Ft

Petrezselyem

Petrezselyem

IllóolajatkarotintC- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös. Amennyiben nem főzzük, hanem az étel tetejére nyersen, díszítésnek használjuk, akkor a vitamintartalma nagyrészét meg is őrizzük. Petrezselymünk a hidegségi dombtetőn termett, leszedés után 4 órán belül már a szárítógépben van, ahol kíméletesen. 40-50 fok között szárítjuk. 

Gyógyhatása: A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatásúFlavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.

A petrezselyem fűszerből gyógytea is készíthető, ami a kiválasztórendszerre gyakorol jó hatást, segít a vese- és hólyagpanaszok megszüntetésében.  Segít a szövetekben felgyülemlett folyadék kihajtásában, valamint csontritkulásízületi gyulladás kezelésében. Minden háztartásban megtalálható, így ha felfáztunk, rögtön tudunk egy jó petrezselyemteát főzni. Nyáron segít  a felvizesedett lábak megkönnyebbülésében. Sokak szerint étvágygerjesztő hatású. 

A petrezselyemlevél illóolaját felhasználja az élelmiszer-, kozmetika- és gyógyszeripar is. A petrezselyemlevelek elrágva légúttisztító hatásúak, és a fokhagymaszagot is semlegesítik. Visszaállítja a szájban a PH értéket. 

Raktáron
600 Ft
Adatok
Cikkszám
Petrezselyem
Tömeg
50 g/db